Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس دانشکده جغرافياي دانشگاه تهران و عضو انجمن مخاطره شناسي ايران با بيان اينکه طوفان «ايرما» تا 15 سپتامبر (24 شهريور)کل جنوب شرق آمريکا را در بر خواهد گرفت، گفت: اين طوفان از پديده‌هاي جوي مخاطره آميز است که از شمال شرقي آمريکاي جنوبي و از روي اقيانوس آتلانتيک آغاز و در رشته کوه «آپالاش» از بين مي‌رود و اثري بر روي آب و هواي ساير کشورها ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر ابراهيم مقيمي در گفت‌وگو با ايسنا، افزود: مخاطرات جوي از جمله پديده‌هاي مخاطره آميز محيط طبيعي هستند که مي‎توانند در فضايي وسيع و با شدت زياد به صورت متوالي يا منقطع محيط طبيعي و فعاليت انسان‌ها را تحت تاثير قرار دهند و اين در حالي است که اين پديده‌ها براي ارتقا معرفت، دانش و فعاليت انسان‌ها و تکامل محيط طبيعي لازم و ضروري هستند.
وي طوفان‌هاي سهمگين حاره‌اي را از جمله اين پديده‌هايي دانست که در بستر دانش جغرافياي طبيعي و فيزيک جو در مناطق حاره‌اي گرم (Tropical) به خوبي شناحته شده‌اند و ادامه داد: ولي تاثير آنها روي فعاليت‌هاي انسان‌ها در مکان‌هاي خاص و با توجه به شدت، وسعت و انسان‌هاي با فرهنگ‌هاي متفاوتي که در معرض چنين پديده‌هايي قرار دارند تا حدودي ناشناخته است.
مقيمي اضافه کرد: از آنجايي که اين پديده موجب ضرر و زيان معنوي، مالي و جاني مي‌شوند از آنها به عنوان مخاطره ياد مي‌شود.
تفاوت ميان طوفان و ساير مخاطرات طبيعي
رييس دانشکده جغرافياي دانشگاه تهران با اشاره به تفاوت مخاطرات طوفان‌ها در مقايسه با ديگر پديده‌هاي مخاطره آميز طبيعي، توضيح داد: تفاوت اين پديده با ساير پديده‌هاي مخاطره آميز مانند زلزله در اين است که طوفان‌ها قابل پيش بيني و رصد لحظه‌اي هستند و بهتر مي‌توان آنها را مديريت کرد و ازآسيب‌هاي ناشي از آنها کاست.
به گفته وي زلزله دفعي و در حد ثانيه و دقيقه اثر خود را به جا مي‌گذارد ولي طوفان‌ها از زمان پيدايش و مرگشان ممکن است حتي ماه‌ها به طول بيانجامند.
طوفاني با خرابي وسيع
عضو انجمن مخاطره شناسي ايران با اشاره به وقوع پديده طوفان «ايرما»، خاطر نشان کرد: طوفان ايرما يکي از پديده‌هاي جوي مخاطره آميز است که از شمال شرقي آمريکاي جنوبي و از روي اقيانوس آتلانتيک آغاز و به سمت مجمع الجزاير کارائيب حرکت مي‌کند.
وي يادآور شد: اين طوفان تا 15 سپتامبر 2017 کل جنوب شرق آمريکا را در بر خواهد گرفت و با عبور از روي «صحاري نامپا» ،«تالاهاسي»،«کلمبوس» و «مونتگومري» به «ذبانه» جنوبي رشته کوه «آپالاش» مي‌رسد و از بين مي‌رود(يعني مي‌ميرد).
مقيمي با پيش‌بيني اينکه شدت تخريب اين طوفان در در روزهاي 10، 11 و 12 سپتامبر (يکشنبه تا سه‌شنبه 19 تا 21 شهريور) بيشتر خواهد شد، اظهار کرد: سرعت اوليه اين طوفان 65 مايل در ساعت بوده که با حرکت به سمت جنوب شرق آمريکا و ايالت فلوريدا و با فشار 999 ميلي‌بار تا حدود300 کيلومتر در ساعت افزايش خواهد يافت.
رييس دانشکده جغرافياي دانشگاه تهران تاکيد کرد: اين طوفان با وزش شديد باد، رعد و برق متوالي و قوي و بارش سيل آساي حدود 240 سانتيمتري يعني بارش‌هاي طوفاني همرا خواهد بود.
وي ادامه داد: حداقل چهار ايالت «فلوريدا»،«جورجيا»، «مي‌سي‌سي‌پي» و «آلاباما» را در بر خواهد گرفت؛ يعني حدود يک دوازدهم مساحت آمريکا تحت تاثير اين پديده قرار خواهد گرفت ضمن آنکه حداقل به حدود 2 هزار کيلومتر خط ساحلي جنوب شرقي و جنوب آمريکا خسارت وارد خواهد کرد.
مقيمي با بيان اينکه اين توفان زندگي حدود 30 مليون نفر از جمعيت جنوب شرق آمريکا بخصوص فلوريدا را تحت تاثير قرار خواهد داد، افزود: البته ذهن و زندگي ساکنين مجمع الجزاير کارائيب و جنوب شرق آمريکا با طوفان آشنا است و درک لازم در اين مورد وجود دارد.

آموزش و درک درست از راهکارهاي نجات بخش براي پديده‌هاي مخاطره آميز
رييس دانشکده جغرافيا به بيان راهکارهايي براي حفظ جان در مخاطرات طبيعي پرداخت و گفت: اگر هنگام رخ داد زلزله براي کاهش مخاطرات جاني به مردم توصيه مي‌شود خانه خود را ترک کنند و در خانه نمانند، هنگام طوفان بايد توصيه شود براي کاهش مخاطرات جاني در خانه بمانيد و سطح درک مردم ساکن جنوب شرق آمريکا در همين حد است.
وي اضافه کرد: ولي وقتي طوفان عظيم و شديد است و خانه را از بن مي‌کند و مخاطرات ثانويه زيادي را در پي خواهد داشت، بايد گفت که نه تنها خانه را که منطقه را ترک کنند.
مقيمي با بيان اينکه ما در دانش مخاطره شناسي از چنين وضعيتي به عنوان مخاطرات ترکيبي ياد مي‌کنيم، ادامه داد: شناخت مردم جهان از جمله ساکنين جنوب شرقي آمريکا و ايران و حتي دولت مردان و سياستگذاران به مخاطرات ترکيبي ناچيز است.
تلاش براي ارتقا دانش با همت محققان
رييس دانشکده جغرافياي دانشگاه تهران ابراز خرسندي کرد که در ايران و در دانشکده جغرافياي دانشگاه تهران با ايجاد رشته مخاطره شناسي در دو گرايش انساني و طبيعي، اقداماتي در زمينه شناخت اين مخاطرات آغاز شده است.
وي خاطر نشان کرد: لغزش‌هاي پي در پي زمين و انهدام سازه‌هاي رودخانه‌اي از جمله پل‌ها و سيلابي شدن شهرها و سکونتگاه‌هاي ساحلي رودخانه‌هاي جنوب شرق آمريکا و اتخاذ رفتارهاي متضاد بعضي شهروندان با کاهش مخاطرات (يعني تغيير رفتار )، قطع آب، برق و توقف خطوط هواپيمايي و ترافيک شديد حمل و نقل جاده‌اي و کمبود بنزين و مواد غذايي از ديگر پيامد مخاطره آميز اين طوفان خواهد بود از اين رو اين پديده جوي ماهيت ترکيبي دارد.
مقيمي ادامه داد: به همين دليل در اين رخداد طبيعي مديران ايالت‌هاي فوق به مردم به جاي ماندن در خانه، توصيه به تخليه اين مکان‌ها دارند.
به گفته وي، اين طوفان حدود 500 مليارد دلار به آمريکا زيان وارد خواهد کرد ولي دولت و مردم را کارآزموده‌تر خواهد ساخت.
وي با تاکيد بر اينکه در اين طوفان کيفيت مديريت قبل از طوفان مي‌تواند به کاهش بسيار زياد خسارت منجر شود، اظهار کرد: تخليه ساکنين و صيانت از آنها يکي از راهکارهاي کاهش زيان مخاطرات است. اين کار صرفا به منظور کاهش زيان مالي و جاني نيست بلکه براي اين منظور است که مردم جنوب شرق آمريکا دوباره به سکونتگاه‎هاي خود بازگردند، انگيزه کار و فعاليت در آنها تضعيف نشود و فرصت‌هاي اقتصادي از بين نرود و موجي از مهاجرت پايدار به مناطق ديگر را در پي نداشته باشد.
عضو انجمن مخاطره شناسي ايران در عين حال تاکيد کرد: هرچند مديران جنوب شرقي آمريکا قضاوت خواهند کرد که طبيعت وحشي شده است و بايد آن را رام کرد، پديده‌هاي طبيعي هم به آنها مي‌آموزند که بايد با آن سازگار بود و سرکشي را کنار گذاشت و پديده‌هاي طبيعي را بهتر شناخت.
اين محقق حوزه مخاطره شناسي اين رخدادها را ضرورتي براي تکامل طبيعي و ارتقا معرفت انساني دانست که براي شناخت بهتر آنها نيازمند همکاري بين‌المللي هستيم و اضافه کرد: دانشکده جغرافيا دانشگاه تهران آمادگي دارد تا با همکاري مرکز ملي طوفان آمريکا و يا دانشگاه فلوريدا مطالعات مشترکي را در خصوص مخاطرات به جا مانده از طوفان ايرما آغاز کند.
اثرات ايرما بر آب و هواي کره زمين
استاد دانشکده جغرافيا دانشگاه تهران با تاکيد بر اينکه طوفان ايرما يک پديده ثابت آب و هوايي است، گفت: در مناطق حاره و در مجمع الجزاير کارائيب همانند مناطق خشک چون بادهاي 120 روزه سيستان اين نوع طوفان‌ها را داريم و يک پديده ثابت است و مربوط به تغييرات آب وهوايي کنوني نيست.
مقيمي با تاکيد بر اينکه اين طوفان‌ها مي‌توانند کوچک و يا بزرگ شوند، يادآور شد: مکان‌هاي ايجاد اين طوفان‌ها در شرايط کنوني کره زمين تقريبا ثابت است و طوفان ايرما يکي از طوفان‌هاي بزرگي است که ما شاهد آن هستيم.
وي با تاکيد بر اينکه اين طوفان هر سال رخ نمي‌دهد، ياددآور شد: اين ظوفان در سال 1995 با شدت کمتر و 2017 نيز با شدت بيشتري وزش دارد و زماني که اين جريان‌ها بزرگ مي‌شوند منطقه وسيع‌تري را پوشش مي‌دهد ضمن آنکه شدت و رطوبت بيشتري دارند.
عضو انجمن مخاطره شناسي ايران تاکيد کرد: اين طوفان اثري بر روي آب و هواي ساير کشورها و قاره‌ها ندارد.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۹۸۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان

نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان رئیس هیئت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور افغانستان به عنوان رئیس هیئت افغانستانی در سالن اجتماعات فرمانداری زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است.

محمد کرمی در نشست امکان سنجی و تسهیل روند همکاری های اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که در محل فرمانداری شهرستان زهک برگزار شد، اظهار داشت: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق عنایت کند تا بتوانیم در سایه قرآن کریم و رهنمودهای اسلام روزبه روز در انسجام و وحدت امت اسلامی برای پیشبرد اهداف اسلام عزیز تلاش کنیم.

وی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری همواره مبنی بر وحدت بین امت اسلام برای پیشرفت اسلام و اجرای فرمان الهی در کل دنیا است که این رسالت همه ما مسلمانان است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خیلی خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده است که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

کرمی خاطرنشان کرد: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن به دلیل انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص روان و تسهیل شدن تجارت حقوق گمرکی و ... باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر 2 کشور از ظرفیت‌های خوبی که مرز دارد بهره مند شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا 2 کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی ادامه داد: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش پایانه‌ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ببینید | دانشجویان آمریکایی همراه با طوفان!
  • ضرورت آگاهی عشایر کوچ رو از مخاطرات کوچ در شرایط بارانی
  • دانشجویان آمریکایی همراه با طوفان! + فیلم
  • رئیس فدراسیون والیبال ایران در سفرش به عمان
  • وزش تندبادهای موقتی در اردبیل پیش بینی می شود
  • اعلام آمادگی استاندار گلستان برای اجرایی شدن تفاهم‌نامه مشترک با جهاد دانشگاهی
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • آمادگی برای مدیریت بارندگی در اهواز
  • آمادگی برای مدیریت بارندگی و ماندآب احتمالی در اهواز
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد